در آکادمی فوتبال کتاب تیم متشکل از روانشناسان مجرب یاری دهنده دانش آموزان و ورزشکاران این مجموعه هستند.
همه روزه طی فعالیت های آموزش فوتبال و تمرین های مستمر تکنیک و تاکتیک تیم روانشناسی همراه دانش آموزان آکادمی هستند. از جمله فعالیت های تیم روانشناسی ارزیابی فرد به فرد دانش آموزان بر اساس تست های علمی است از جمله موارد مهم در رشد و پرورش کودکان و نوجوانان مجموعه علمی آموزشی کتاب، ارزیابی تمرکز، دقت، عزت نفس و خودکنترلی آنهاست، بسیار مورد توجه است.
از دیدگاه دانشمندان علوم ورزشی بین عزت نفس و پیشرفت در زندگی رابطه بالایی وجود دارد اگر کودک از اغلب وظایف و فعالیت های خود تصور موفقیت آمیز داشته باشد مشتاق خواهد بود تا تجارب بیشتری را در آنجا کسب کند.
جامعه ای که افراد آن از عزت نفس بالا و احساس مسئولیت برخوردار باشند، افراد در مقابل انواع فشارهای روانی و تهدیدها و وقایع ناگهانی مقاوم و پایدار خواهند بود.
فعالیت بدنی برای جوانان امری حیاتی است زیرا مشغول بودن به فعالیتهای بدنی هدایت شده و مستمر روزانه می تواند باعث پرورش سایر رفتارهای بهداشتی، مثل پرهیز از سیگار، الکل و مواد مخدر و رفتارهای خشونت بار گردد.
منبع کنترل، به اعتقاد افراد در مورد چگونگی کنترل محیط اشاره دارد. به عبارت دیگر، منبع کنترل، نظامی از اعتقادات است که براساس آن فرد موفقیت ها و شکست های خود را بر حسب توانایی ها و ضعف هایش ارزیابی می کند. در زمینة تأثیر شرکت در فعالیت های ورزشی بر منبع کنترل، عزت نفس و پیشرفت تحصیلی عقاید و نظرهای گوناگونی وجود دارد.
برخی محققان ورزش را به عنوان عامل مثبت برای بهبود در منبع کنترل افراد ذکر کرده اند، درحالیکه گروهی دیگر از پژوهشگران اظهار می دارند مشارکت ورزشی تأثیری بر منبع کنترل نداشته و حتی در پاره ای موارد آثار منفی بر روی آن دارد.
رادمان هاشمی، دانش آموز ۱۲ ساله اکادمی معتقد است که حضور یکساله او در اکادمی کتاب و تمرینات مستمر فوتبال همراه با تحصیل دروس مدرسه سبب افزایش کتابخوانی، پیشرفت تحصیلی، افزایش مهارت نگارش، بهبود روابط اجتماعی، هدفمندی و بهبود عملکرد فردی و اجتماعی او شده است.
همچنین از نظر شایان کاهه دانش آموز ۱۲ ساله کلاس هفتم حضور در آدمی کتاب و تحصیل همراه ورزش فوتبال سبب کنترل وزن، برنامه ریزی دقیق، افزایش تمرکز، کنترل احساسات، از بین رفتن مشکل درون گرایی و خودخوری، افزایش انگیزه، اصلاح الگوی خواب، افزایش روحیه کارتیمی، رقابت با خود و پیشرفت روز افزون، پذیرش واقعیت، بهبود اخلاق اجتماعی و ورزشی، پذیرش واقعیات، مدیریت زمان، سحرخیزی او شده است.
دیدگاه امیرمحمد ملکی دانش آموز ۱۲ ساله آکادمی در رابطه با ورزش و تحصیل در آدمی کتاب چنین است که ورزش فوتبال سبب افزایش عزت نفس او شده است. همچنین معتقد است ذهن باز و فعال وی که از طریق ورزش مستمر فوتبال برای او ایجاد شده است که در نتیجه سبب موفقیت تحصیلی وی نیز بوده است.
از دیدگاه علی گنجی یکی از مربیان مجرب آکادمی کتاب، ورزش مستمر فوتبال در کودکان و نوجوانان سبب تمرکز، انگیزش و اعتماد به نفس بالا می گردد، با کسب مهارت استقامت بدست می آید و بازی فوتبال با هماهنگی مغز و اعضای بدن قدرت فکر را بالا می برد، همچنین وجود انگیزش برای موفقیتی بزرگ در زندگی سبب پیشرفت تحصیلی و اخلاقی و نیز مدیریت زمان دانش آموزان گردیده است.
زاکر (۲۰۰۰ )، با مقایسه منبع کنترل درونی و بیرونی در بین دو گروه از دانش آموزان ورزشکار و غیر ورزشکار دریافت که بین دانش آموزان ورزشکار و غیر ورزشکار از نظر منبع کنترل درونی تفاوت معنی داری وجود دارد.
لافری و همکاران (۲۰۰۲ )، در تحقیقی با عنوان منبع کنترل درونی، سلامتی، درک اهمیت ورزش و مشارکت در فعالیتهای ورزشی بر روی ۲۰ زن در ایالات متحده نشان دادند که، منبع کنترل درونی در امور مرتبط با سلامتی و مشارکت در فعالیتهای ورزشی نقش دارد.
دنی و همکاران (۲۰۰۹ )، در تحقیقی با عنوان عوامل درونی و بیرونی مؤثر بر شادکامی در ورزشکاران نخبة دانشگاهی، نشان دادند که عوامل درونی چون منبع کنترل و عزت نفس همبستگی بیشتری با شادکامی دارند و ورزشکاران نخبه با داشتن منبع کنترل درونی، دارای راهبردهای بهتری در کنار آمدن با چالشها و استرسهای زندگی هستند.
این در حالی است که کر و همکاران (۱۹۹۲ ) در تحقیقی منبع کنترل ژیمناستهای نخبه را بررسی کردند و نشان دادند که فعالیتهای ورزشی، اثربخشی معناداری در منبع کنترل ایجاد نکرده است.
فلینت (۱۹۹۱) نیز نشان داد که بین منبع کنترل دانش آموزان ورزشکار و غیرورزشکار تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین برخی از تحقیقات نشان داده اند که پیشرفت تحصیلی ورزشکاران از غیر ورزشکاران بیشتر است.
نتیجه ی بسیاری از تحقیقات حاکی از تاثیر معنی دار ورزش بر عزت نفس است.
به طور کلی عزت نفس، منبع کنترل و پيشرفت تحصيلي ورزشکاران به طور معني داري از غير ورزشکاران بالاتر است. با توجه به نتايج حاصل از پژوهش ها، ورزش بر بهبود عزت نفس، منبع کنترل و پيشرفت تحصيلي تاثير دارد.